Investoriem: ziņas un jaunumi

Visas finanšu aktualitātes

AS “Amber Latvijas balzams” paziņo neauditētos 3 mēnešu darbības rezultātus par 2024. gadu

Sabiedrības neauditētais neto apgrozījums 2024. gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza 18,4 miljonus eiro, kas ir par 14,7% mazāk nekā attiecīgajā periodā 2023. gadā. Apgrozījuma samazinājums saistīts ar globālajām vairumtirgotāju un importētāju darba kapitāla samazināšanās tendencēm paaugstinātas inflācijas apstākļos, kā arī Stoli Group pieņemtajiem stratēģiskajiem lēmumiem attiecībā uz Stoli zīmola attīstību, īstermiņā ietekmējot pasūtījuma apjomus.

Bruto peļņa pārskata periodā ir 2,9 miljoni eiro, kas ir palielinājusies par 1,3 miljoniem eiro (+88,4%) salīdzinājumā ar 2023. gada attiecīgo periodu. Bruto peļņas rādītāju pozitīvi ietekmēja ražošanas procesā izmantoto būtiskāko izejvielu un materiālu izmaksu samazinājums, kā arī ar ražošanu saistīto izmaksu samazinājums ieviesto izmaksu optimizācijas programmu ietvaros.

Pārskata periodā Sabiedrības neauditētie neto zaudējumi ir 136 tūkstoši eiro, kas ir uzlabojums par 1,073 miljoniem eiro pret attiecīgo periodu 2023. gadā.

Lai arī kopumā pirmais ceturksnis ir pabeigts ar operatīviem zaudējumiem, rezultāti ir labāki nekā gadu iepriekš, ir atbilstoši plānotajiem un ir sagaidāms, ka realizācijas apjomi nākamajos ceturkšņos būtiski uzlabosies, kas apvienojumā ar stabilitāti izejvielu iepirkuma cenās un nepārtrauktu darbu pie ražošanas izmaksu optimizācijas, ļaus atgriezties pie pozitīviem finanšu rādītājiem.

AS “Amber Latvijas balzams” ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. Pārskata periodā Sabiedrība nodokļos valsts budžetā iemaksājusi 24,8 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 19,5 miljonu eiro apmērā.

Plašāka informācija pieejama Sabiedrības mājaslapas sadaļā “Finanšu pārskati“.

AS “Amber Latvijas balzams”
Valdes priekšsēdētājs
Intars Geidāns